Ιωάννης Φούφοτος (1953-)Ο Ιωάννης Φούφοτος (ευρύτερα γνωστός ως John Foufotos) είναι η πιο πολυσύνθετη μορφή και προσωπικότητα της εποχής μας. Είναι ιδρυτής καλλιτεχνικών ρευμάτων, μέλος μουσικών συγκροτημάτων και συνεργάτης μεγάλων ορχηστρών και θεατρικών οργανισμών. Το έργο του στην επιστήμη είναι ανεκτίμητο με πλέον των 1200 δημοσιεύσεων, συγγραφή πάνω από 25 βιβλίων σε θέματα φιλοσοφίας, μηχανικής, ιατρικής και πληροφορικής. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Ιωάννη Φούφουτο, διαβάστε τις παραγράφους που ακολουθούν. Πρόσφατα ο Φούφοτος (φούφουτος) απέκτησε τον δικό του χώρο στην wikipedia!

Καταγωγή

Ο Ιωάννης Φούφοτος, γόνος της οικογένειας των Φούφοτων με πατέρα τον Ευστράτιο Φούφοτο και μητέρα την Μαρίκα Ιακωβίδου - Φούφουτου. Η οικογένεια των Φούφοτων είναι συνδεδεμένη με κοσμοϊστορικά γεγονότα της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας και η συμβολή της στην διαμόρφωση του πολιτισμού μας είναι αναγνωρισμένη από τον 12ο αιώνα π.Χ.
Ο πατέρας του, μέγας ιστορικός, ηθοποιός, αστυνομικός και παπλωματοποιός, μεταλαμπαδίδευσε στον υιό Φούφοτο τις αρχές της οικογένειας που μεταδίδονται από γενεά σε γενεά, εδώ και αιώνες.

Μόρφωση

Ο Ι. Φούφοτος ολοκλήρωσε τις προπανεπιστημιακές του σπουδές στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών. Σπούδασε ταυτοχρόνως στην Ανωτάτη Βιομηχανική, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος 23 πανεπιστημιακών διπλωμάτων, 10 μεταπτυχιακών τίτλων επιπέδου Master και 4 Διδακτορικών. Η Ακαδημία Αθηνών τον ανακήρυξε το 1987 σε Kung-Fu Master. Είναι γνωστός πιανίστας έχοντας ως καθηγητές τους Friedrich Gulda, Alfred Cortot και Claudio Arrau. Έχει δε συμπράξει με την Berliner Philharmoniker, Boston Symphonic Orchestra κ.α.

Φιλμογραφία

Η ζωή με τον Φούφοτο (Life with Foufotos), μιλώντας για τον Φούφοτο (Talking about Foufotos), Η υπόθεση Φούφοτος (The Foufotos case), ο καλός ο κακός και ο Φούφοτος (The guns of Foufotos), ένας τρελός, τρελός Φούφοτος (Foufotos madness Ι), τρελό πάρτυ στου Φούφοτου (Foufotos madness II).

Επιστημονικό έργο

Μεταξύ των αναρίθμητων επιστημονικών ανακαλύψεων και εργασιών του Ι. Φούφουτου, ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία τους και την σύλληψή τους οι παρακάτω:
  • 1976, η ανακάλυψη του Φουφοτόνιου (Foufoton).
  • 1987, η διάσπαση του Φουφοτόνιου.
  • 1992, κοινωνιολογικές μελέτες με θέμα τον Φουφουτισμό στις πρώην κομουνιστικές χώρες.
  • 1998, η κλωνοποίηση του Φούφουτου.